‘Financieel advies belangrijk!’

Recent publiceerde het Nibud een rapport over financieel advies. Daarin geeft de instantie het belang van financieel advies aan. Zeker bij belangrijke financiële beslissingen waarvan je als consument niet direct alle gevolgen kan overzien. Bijvoorbeeld het kopen van een huis of het afdekken van het risico dat je gezinsinkomen achteruit gaat. Hoe heb jij jouw financiële zaken geregeld?

Voor het openen van een reguliere spaarrekening kan je zelf terecht bij een bank. Bij het afsluiten van een hypotheek ligt dat anders. Sluiten de voorwaarden van de hypotheek niet aan bij jouw situatie, dan kan je dat veel geld kosten. Bijvoorbeeld wanneer je verhuist of wanneer de bank jou niet de laagst mogelijke rente verstrekt.

Meer dan alleen de hypotheek regelen

Het Nibud vroeg de klant waarvoor hij of zij een adviseur in de hand heeft genomen. Het regelen van een hypotheek, verzekering of andere financiële diens staat op nummer één. De service van financieel adviseurs gaat verder dan alleen het regelen. Ook het kiezen tussen verschillende aanbieders is een belangrijke meerwaarde. Op nummer drie staat het helpen met het op orde brengen van de persoonlijke financiën.

Vrouwen met spaargeld

Een aardig detail is dat vrouwen bovengemiddeld vaak hun financieel adviseur raadplegen voor het regelen van een hypotheek of verzekering. Ook valt op uit het onderzoek dat mensen met een koopwoning, middelbare of hoge opleiding en met eigen spaargeld eerder advies vragen.

Advieskosten vooraf helder

Uit het onderzoek van het Nibud komt naar voren dat veel mensen de kosten financieel advies slecht in kunnen schatten. Voor financieel advies betaal je bij ons altijd een vooraf bekend tarief. Zo weet je waar je aan toe bent en dat er geen extra kosten bijkomen.

Het lijkt soms niet voordelig dat je in één keer de advieskosten betaalt voor een hypotheek die dertig jaar loopt. Toch is het belangrijk om bij het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek goed alle mogelijkheden te vergelijken. Met een licht lagere hypotheekrente verdien je de kosten vanzelf weer terug.

Sta je voor grotere financiële beslissingen als het kopen van een huis? Laat je goed voorlichten en neem geen overhaaste aanbiedingen. Neem contact met ons en we helpen je graag verder.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Poort & Woltjer Hypotheken en Verzekeringen maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie